Waarom huur je als ZZP’er een accountant in?

Administratiekantoor Amstelveen

Het ligt helemaal aan jouw activiteiten als ondernemer of je wel of niet een accountant inhuurt. Bij een parttime onderneming is het niet nodig. Echter als je fulltime bezig bent met je kernactiviteiten kan bijstand van administratiekantoor Amstelveen zeker handig zijn. Hier leggen wij jou uit wat de voordelen zijn van een accountant voor ZZP’ers. 

#1 Tijd 

Ben jij echt 40 uur per week (of meer) bezig met je onderneming? Dan is het logisch dat je daarnaast geen tijd en zin hebt om met de boekhouding bezig te zijn. Extra bezig zijn met de boekhouding leidt weer af van je kernactiviteiten. Een boekhouder biedt uitkomst als je een goedlopend bedrijf hebt. 

#2 Kennis 

Als ondernemer weet je veel van wat jij doet, maar het kan ontbreken aan financiële kennis. Een boekhouder heeft hier wel heel veel verstand van. Ook weet hij of zij veel meer van de regeltjes van de Belastingdienst. Door deze kennis kan jij misschien wel meer geld terugkrijgen dan je eigenlijk dacht. 

#3 Op tijd voor je deadlines

Vergat jij vroeger nog wel eens je aangiftes in te leveren? Jouw boekhouder wijst je zeker op de belangrijke deadlines. Zo voorkom je ook nog eens hoge boetes vanuit de Belastingdienst. 

#4 De juiste systemen 

Een boekhouder beschikt over de juiste systemen waarin alle financiële zaken makkelijk kunnen worden verwerkt. Hij of zij weet ook hoe hier mee om te gaan. Voor leken is zo’n programma soms best lastig. 

Niet of wel zelf invoeren?

Sommige accountants kiezen ervoor om gebruik te maken van een gezamenlijke app. Hierin kun je zelf invoeren welke kosten je hebt gemaakt en waar je inkomsten vandaan komen. Het is handig om dit tussentijds in te voeren. Dan hoef je het niet na een maand in bulk te doen. 

Iemand die met je meekijkt

De boekhouder kijkt met je mee of alles klopt en hoeveel geld je terugkrijgt. Hij of zij geeft dit aan jou door. Zo kom je dus nooit voor verrassingen te staan. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *