Wat is de beste babyvoeding?

Beste babyvoeding

De voeding voor je baby is enorm belang. Het is van belang dat je baby de juiste voedingsmiddelen tot zich krijgt om goed te kunnen groeien. Wat de beste babyvoeding is hangt er maar net vanaf hoe oud je baby is. Wanneer je baby net geboren is kan je je baby nog geen hele maaltijden geven. Het geven van maaltijden moet je langzaam opbouwen. Wat de beste babyvoeding onderverdeeld per leeftijd van je baby is lees je hier.

De beste babyvoeding vanaf de geboorte

In de eerste 4 maanden is borstvoeding de beste babyvoeding. Borstvoeding bevat vrijwel al de voedingsstoffen die een baby in de eerste 4 maanden na zijn geboorte nodig heeft. Alleen vitamine D en K komen een beetje te kort maar deze zijn makkelijk aan te vullen. Naast dat borstvoeding al de benodigde voedingstoffen voor je baby bevat beschermt het je baby ook tegen ziekten. In borstvoeding zitten namelijk afweerstoffen die je baby tegen ziekten beschermen. Bovendien helpt borstvoeding ook goed tegen pijn bij baby’s. Over het algemeen hebben baby’s minder pijn na inentingen wanneer ze na de tijd borstvoeding krijgen. Al met al is borstvoeding de beste babyvoeding voor baby’s tot 4 maanden.

De beste babyvoeding vanaf 4 maanden

Na de eerste 4 maanden van borstvoeding kan je beginnen met het geven van de eerste hapjes. Deze oefenhapjes zijn geen vervanging voor de borst of flesvoeding maar gebeuren hier in combinatie mee. Je leert je baby langzaamaan echte maaltijden eten. In de periode van 4 tot 8 maanden halen baby’s de meeste voedingsstoffen nog uit de borstvoeding.

De beste babyvoeding vanaf 8 maanden

Wanneer je baby 8 maanden is kan je de borst en flesvoeding langzaamaan vervangen voor echte maaltijden. Je kan deze maaltijden het best zelf bereiden of vers kopen. Kant-en-klare maaltijden uit potjes zijn vaak kunstmatig bewerkt waarbij veel voedingstoffen en vitaminen verloren gaan. Dit is dan ook niet de beste babyvoeding voor je baby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *