Wat doet een lifestylecoach?

Vitaliteitscoaching Tilburg

Kamp je met gezondheidsprobleem als gevolg van ongezond eten, te weinig bewegen en overgewicht en wil je daar dringend wat aan doen? Dat kan sinds kort met extra ondersteuning van een lifestylecoach. Lifestylecoaching werd recent door de overheid opgenomen in onze  basisverzekering. Heb je nood aan extra ondersteuning om je gezondheid weer op het juiste spoor te krijgen en woon je in Tilburg? Dan is een bezoek aan Leefstijlcoach Tilburg zeker een goed idee.

Een lifestylecoach helpt je bij overgewicht en daaraan gelinkte aandoeningen

Alles wat met gezondheid en een gezonde eet- en leefstijl te maken heeft is hot. Velen zien door het bos de bomen niet meer en hebben nood aan extra ondersteuning. Die kunnen ze nu dus krijgen van een lifestylecoach. Overgewicht zorgt voor nog meer en ernstige gezondheidsrisico’s en vooral voor:
  • Aderverkalking
  • Hart- en vaatziekten
  • Teveel ongezonde cholesterol
  • Verstoorde hormonen
  • Teveel vet (triglyceriden) in ons bloed
  • Hoge bloeddruk
  • Diabetes

Een leefstijlcoach leert je weer gezond eten en bewegen

Een lifestylecoach wil daar wat aan doen door je weer gezond te leren eten, voldoende te laten bewegen, te ontspannen, voldoende te slapen en te stoppen met roken. Door deze vernieuwende aanpak krijg je ook meer energie. Een lifestylecoach is zo ook een vitaliteitscoach zoals vitaliteitscoach Tilburg. Die motiveert je om voortaan dagelijks te bewegen. Je gaat je leefstijl veranderen op die manier die het best bij je past. De naam ‘coaching’ is niet voor niets: je gaat zélf je leefstijl veranderen, en de coach helpt je om dat op een manier te doen die precies bij jou pasten die je ook kunt volhouden

Lifestylecoaching is een langdurig proces

Je leefgewoontes aanpassen en je leven weer op het juiste spoor krijgen lukt niet van vandaag op morgen, het is een langdurig proces van vallen en opstaan. Een Lifestylecoaching duurt gemiddeld twee jaar. Een lifestylecoach werkt vaak nauw samen met fysiotherapeuten en diëtisten. Aan deze gecombineerde samenwerkingsverbanden kunnen voorlopig alleen volwassenen deelnemen. Een lifestyle- en vitaliteitscoach is je beste garantie op een gezond en gelukkig leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *