Coach leerkracht 

Coach leerkracht

 

Leraar is een belangrijk beroep. Je speelt een belangrijke rol in het leven van de kinderen die je lesgeeft. Deze verantwoordelijkheid die je hebt kan soms best pittig zijn. Je wil je leerlingen zo goed mogelijk de dingen leren die ze moeten leren en daarnaast ook een vertrouwenspersoon voor ze zijn. Kan jij als leraar wel wat hulp gebruiken? Je hebt hier speciale leerkracht coaches voor. Zij kunnen jou helpen met een zelfverzekerd gevoel voor de klas te staan. Lees in dit blog meer over waar een leerkracht coach jou mee kan helpen.

 

Plezier hebben in je werk

 

Misschien wel het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt in het werk dat je doet. Zonder plezier hou je het werk niet lang vol. Ook de leerlingen kunnen aanvoelen of je je werk met plezier doet of juist met tegenzin elke dag voor de klas staat. Het belangrijkste om jezelf af te vragen is waarom je het vak hebt gekozen. Door je bewust te worden van je beweegredenen kan je meer plezier uit je werk gaan halen.

 

Werk en prive

 

Het is erg belangrijk een goede balans te houden in je leven tussen werk en prive. Tijdens een coaching sessie wordt er naar jou gekeken als mens en wordt er daarbij niet gelijk een onderscheid gemaakt tussen werk en prive. Het leraarschap is toch iets wat je buiten je werk om met je mee blijft nemen.

 

Goede resultaten behalen

 

Het is natuurijk ook belangrijk dat jou klas goede resultaten behaalt. Het gaat daarbij natuurlijk niet om het behalen van alleen maar tienen, maar om het creëren van een leeromgeving waarin het beste in iedere leerling naar boven kan komen. Zo zullen er altijd leerlingen tussen zitten die meer praktijkgericht zijn en daardoor mindere resultaten behalen op theoretische onderdelen. Deze leerlingen zullen vast andere talenten hebben die niet zo zeer in een cijfer uit te drukken zijn. Zorg ook dat zij zich goed voelen over zichzelf en hun eigen talenten gaan ontdekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *