Een baan als online marketeer: zo heb je gegarandeerd succes

online marketeer

Een baan als online marketeer is tegenwoordig erg in trek. Het betaalt goed en er is altijd werk in te vinden. Zoek je een nieuwe baan? Tijd om het internet af te struinen naar de leukste marketing vacatures. Daarnaast kan je nog veel meer doen. Wat dat is lees je in dit artikel. 

Tip 1: De beste vacaturesites of bemiddelaars

In online marketing zijn er ook heel veel specialismen. Als je nog niet helemaal thuis bent in het vakgebied kan een goede recruiter je zeker helpen bij het vinden van de juiste plek. Wees dan wel eerlijk over je kennis en vaardigheden. 

Tip 2: Een goede opleiding 

Voor een baan als online marketeer wordt vaak HBO-niveau gevraagd. Ook MBO’ers slagen door middel van inzet en ervaring. Laat je dus nooit uit het veld slaan!

Tip 3: Investeren in je kennis 

Een werkgever kan veel voor je betalen qua opleiding, maar je behaalt ook veel succes door zelf in je kennis te investeren. Online marketing is een vak waarbij je nooit bent uitgeleerd. Lees boeken, luister podcasts of volg online trainingen om jouw kennis en vaardigheden te verbeteren. Veel toekomstige werkgevers vragen ook om een business case te maken tijdens een sollicitatieprocedure. Dat is dan jouw kans om boven de rest uit te stijgen. 

Tip 4: Maak een eigen portfolio

Een online portfolio kan je zeker helpen in jouw sollicitatieproces. Als jij laat zien dat je jezelf online goed kan presenteren, kun je dat vast ook voor klanten doen. Wees daarom niet verlegen en zorg dat je van het scherm afspat. Zo wordt de kans op jouw droombaan alleen maar groter. 

Tip 5: Leer praktische skills

Online marketing gaat niet alleen over strategisch inzicht. Het komt ook veelal neer op praktische skills, zoals photoshoppen, video’s en foto’s bewerken en advertenties online zetten. Als je heel veel taken naast elkaar doet zul je ook goed moeten plannen. Zet dit dus zeker op je cv als je hier goed in bent. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *